Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Ο Μπόμπι Φίσερ το 1973

Πριν ένα χρόνο περίπου, ένας χρήστης του youtube με το ψευδώνυμο nirocal που δεν θέλει να αποκαλύψει το πραγματικό του όνομα, δημοσίευσε στη δημοφιλή υπηρεσία μια σειρά από άγνωστες φωτογραφίες του Μπόμπι Φίσερ από το ταξίδι που έκανε ο Αμερικανός πρωταθλητής το 1973 στις Φιλιππίνες, στην Ιαπωνία και το Χονγκ Κονγκ. Οι εικόνες δείχνουν στιγμιότυπα από τις συναντήσεις του Φίσερ με την οικογένεια του δικτάτορα Μάρκος, τον βλέπουμε σε κρουαζιέρα με τον Φλορένσιο Καμπομάνες, το ταξίδι του Φίσερ στις επαρχίες των Φιλιππίνων, υπάρχει μια άγνωστη ξανθιά κοπέλα που πρέπει να είναι η αδελφή του Μπόμπι Φίσερ (θυμόμαστε από τα βιογραφικά στοιχεία πως εκείνη του γνώρισε το σκάκι) και παρακολουθούμε την αρχή του ειδυλλίου του με την Μιγιόκο Βατάι. Οι τελευταίες φωτογραφίες του βίντεο δεν ανήκουν στη σειρά της περιοδείας του παγκόσμιου πρωταθλητή στην Ασία, αλλά έχουν ληφθεί στην Πασαντένα των Ηνωμένων Πολιτειών, από τον Γκλίγκοριτς, το 1974. Όπως μας πληροφορεί ο uploader, οι περισσότερες από τις εικόνες έχουν τραβηχτεί με μια μηχανή Πολαρόιντ της εποχής.

5 σχόλια:

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Τον Κάμπο πάντως, αποκλείεται να τον αναγνώριζα από αυτές τις φωτογραφίες. Δέκα χρόνια μετά που τον είχα γνωρίσει, ήταν εντελώς διαφορετικός.
Και, σε ότι αφορά τις σχέσεις του Κάμπο με τον δικτάτορα Μάρκος, ουδεμία έκπληξη. Εξάλλου, είχε χρηματίσει και υφυπουργός του για κάποια φεγγάρια, αν δεν απατώμαι.
Ήταν έξυπνος, πολύ έξυπνος άνθρωπος ο μακαρίτης όμως, και διέθετε και επικοινωνιακο χάρισμα. Ουδεμία σχέση με το ούφο με σκούφο, Κιρσάν.

Σπύρος Ιλ. είπε...

Πολύ συγκινητικό θέμα! Ο Φίσερ όταν ακόμα "ακτινοβολούσε"!

Γιάννης Α. είπε...

Είχε πάει φυλακή ο Καμπομάνες στα τελευταία του;

Ανώνυμος είπε...

Nomizw katadikastike xwris na ektisei tin poini tou.

Apo thn wikipedia

On 5 February 2003, the Philippine anti-graft court Sandiganbayan convicted Florencio Campomanes, the former FIDE president, for failure to account for the Philippine Sports Commission (PSC) government funds amounting to PhP12.876 million (or US$238,746 at an exchange rate of PhP53.932 = $1). The PSC entrusted these funds to the FIDE for the World Chess Olympiad in Manila, hosted by the Philippine government from 6 to 25 June 1992. Subsequently, Florencio Campomanes was sentenced to one year and 10 months imprisonment. According to a FIDE Press Release,[1] dated 16 January 2007, Campomanes was cleared of these charges by the Philippine Supreme Court in December 2006, though FIDE's release states that the penalty was the equivalent of a 100 euro fine.

Ανώνυμος είπε...

http://troktiko.blogspot.com/2010/06/bobby-fischer.html