Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Ματαιώνεται το τουρνουά του Ν. Ηρακλείου

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσίευσε η ιστοσελίδα http://www.skaki.gr/ , το 14ο Όπεν Ηρακλείου, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο διάστημα 12-20 Ιουνίου και ήταν παραδοσιακός θεσμός για το σκάκι της Αττικής, ματαιώνεται. Οι τεράστιες διαφορές που έχουν τον τελευταίο καιρό μεταξύ τους οι παράγοντες των δυο σωματείων του Νέου Ηρακλείου (ΦΟΝ και Επικοινωνία) αποτυπώνονται στην ανακοίνωση (της μιας πλευράς) και δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση του τουρνουά, στο οποίο είχαν δηλώσει ήδη πάρα πολλοί σκακιστές συμμετοχή.

Ενημέρωση 10 Ιουνίου: Από το Δ.Σ. του ΦΟΝ Ηρακλείου-Επικοινωνία έλαβα την παρακάτω ανακοίνωση

Το Δ.Σ του ΦΟΝ Ηρακλείου-Επικοινωνία με αφορμή την μη πραγματοποίηση του 14ου «ΟΠΕΝ» Ηρακλείου αλλά και την σχετική ανακοίνωση του Δ.Σ. της Σκακιστικής Επικοινωνίας επισημαίνει τα ακόλουθα:

1. Η Σκακιστική Επικοινωνία χωρίς να έχει πάρει την έγκριση του Δήμου είχε προκηρύξει το εν λόγω τουρνουά. Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος είχε ζητήσει να αποσυρθούν από την προκήρυξη τουλάχιστον τα ονόματα των στελεχών του Δήμου μέχρι τα τέλη Μαϊου οπότε και θα οριστικοποιείτο η όχι η διοργάνωση του τουρνουά υπό την αιγίδα του Δήμου και ο τρόπος διεξαγωγής του.

2. Ο ΦΟΝ έγκαιρα είχε ζητήσει τη διεξαγωγή του τουρνουά να την αναλάβει ο ίδιος κάτι το οποίο φαίνεται και από το σχετικό αίτημα μας προς το Δήμο Ηρακλείου. Σε συνάντηση που είχαμε με το Δήμαρχο στις 6-5-2010 παρουσία του Κου Γαλάνη δηλώσαμε ότι είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε το τουρνουά μόνοι μας η σε συνεργασία με τη Σκακιστική Επικοινωνία με μόνη προϋπόθεση την μη εμπλοκή σε αυτό ενός συγκεκριμένου μέλους της του οποίου η συμπεριφορά απέναντι στο σύλλογο, στην ιστορία του και στα μέλη του ΦΟΝ έχει κριθεί ως το λιγότερο απαράδεκτη και για το λόγο αυτό έχει καταγγελθεί από το Δ.Σ. Ο Δήμαρχος επιφυλάχθηκε να απαντήσει όπως προαναφέραμε στα τέλη Μαϊου.

3. Στα πλαίσια αυτά ο ΦΟΝ είχε καταθέσει αίτημα για διεξαγωγή του πρωταθλήματος Αττικής στην ΕΣΣΝΑ το οποίο θα ενσωματωνόταν στο εν λόγω τουρνουά σε αντίθεση με την Σκακιστική Επικοινωνία η οποία δεν υπέβαλλε παρόμοιο αίτημα. Τελικώς απέσυρε το αίτημα του αφού όταν η ΕΣΣΝΑ ελάμβανε την απόφαση ανάθεσης δεν ήταν σίγουρο ότι θα αναλαμβάναμε τη διοργάνωση.

4. Ο ΦΟΝ σε καμία περίπτωση δεν αρνήθηκε να διοργανώσει το τουρνουά αλλά ο Δήμος έκρινε σωστό ότι θα πρέπει να γίνει η διοργάνωση από κοινού χωρίς αποκλεισμούς και όρους ένθεν και εκείθεν. Με το δεδομένο αυτό απέσυρε τις προϋποθέσεις που είχε θέσει και απεδέχθη την πρόταση του Δημάρχου.

5. Δεν μας προτάθηκε από το Δήμο να αναλάβουμε μόνοι μας το τουρνουά ενώ επισημαίνουμε ότι τα τελευταία χρόνια όλα σχεδόν τα μέλη του Δ.Σ του ΦΟΝ είναι από τα βασικά εμπλεκόμενα πρόσωπα στα τουρνουά που διοργανώθηκαν στο Ηράκλειο βοηθώντας παντοιοτρόπως για την επιτυχία της διοργάνωσης. Η χρηματοδότηση η μη από το Δήμο είναι το τελευταίο που στην παρούσα φάση μας ενδιαφέρει κάτι που το γνωστοποιήσαμε και στον Δήμο και είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την διοργάνωση όταν αυτό καταστεί εφικτό.

6. Επισημαίνεται ότι ο ΦΟΝ διοικείται όπως προβλέπει το καταστατικό του από 9μελές Δ.Σ το οποίο συνεδριάζει τακτικότατα και όλες οι αποφάσεις του παίρνονται ομόφωνα η κατά πλειοψηφία και όχι από 3 μέλη όπως αφήνεται να εννοηθεί στην ανακοίνωση της Σκακιστικής Επικοινωνίας.

7. Το σημερινό Δ.Σ του ΦΟΝ μετά τη γνωστή «περιπέτεια της Θεσσαλονίκης» έχει θέσει σαν πρώτη προτεραιότητα το συστηματικό έλεγχο και τη διαφάνεια των οικονομικών δοσοληψιών του συλλόγου (εισπράξεις από μαθήματα, αμοιβές προπονητών, οδοιπορικά, έξοδα μεταγραφών κ.λ.π). Δεδομένης της συνύπαρξης των δύο συλλόγων στον ίδιο χώρο με κοινούς προπονητές κοινά τμήματα και κοινά λειτουργικά έξοδα τα ίδια θα πρέπει να ισχύουν και για τη Σκακιστική Επικοινωνία. Αν αυτή μας η επιμονή εκλαμβάνεται από κάποια μέλη της Σκακιστικής Επικοινωνίας ότι τους αποκαλούμε «κλέφτες» ουδεμία ευθύνη φέρουμε.

8. Δηλώνουμε ότι λειτουργούμε και θα συνεχίζουμε να λειτουργούμε τηρώντας πιστά τις διατάξεις του καταστατικού μας. Για τους λόγους αυτούς προσκαλούμε σε ανοιχτή συζήτηση τα μέλη του Δ.Σ της Σκακιστικής Επικοινωνίας ώστε να συζητηθούν τα προβλήματα και να αποκαλυφθεί η πραγματική εικόνα στο χώρο του σκακιού στο Ηράκλειο, με την συμμετοχή γονέων και εκπροσώπων του Δήμου, που εξάλλου είναι και ο βασικός μας υποστηρικτής αφού μας διαθέτει αίθουσα προπονήσεων, αγώνων, επιχορηγήσεις και όλα αυτά με χρήματα που καταβάλλουν οι Δημότες και τα οποία θα πρέπει να διαχειρίζονται με σεβασμό και πλήρη διαφάνεια.

90 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι είναι οι γνωστοι 3 του ΦΟΝ της ανακοίνωσης ;;;

IliasPan είπε...

Δεν ξέρω τι συμβαίνει στα εσωτερικά των συλλόγων του Ηρακλείου αλλά κρίμα... πολύ κρίμα...

Ειδικά αν τα πράγματα είναι έτσι όπως παρουσιάζονται στην ανακοίνωση και ο λόγος ματαίωσης είναι αντιπαραθέσεις μεταξύ ατόμων τότε είναι ακόμα πιο πολύ κρίμα...

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Δεν ξέρω ποιοι είναι οι τρεις, και για να είμαι ειλικρινής, δεν με ενδιαφέρει καν. Έχω φίλους και στις δύο πλευρές.
Αυτοί τα κάνανε σκ@τ@, αυτοί να καθαρίσουν.

barbis είπε...

Tα αίτια σίγουρα είναι πολύ πιο βαθιά από προσωπικές αντιπαραθέσεις.Για την ακρίβεια είναι οι λόγοι που οδήγησαν στις αντιπαραθέσεις αυτές και που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε.Συνήθως κάποιοι πιο νέοι στο χώρο ανακαλύπτουν πράγματα πολύ δυσάρεστα για κάποιους άλλους παλιότερους στο χώρο που εμπιστεύονταν χρόνια με κλειστά τα μάτια.Προς αποφυγή παρεξηγήσεων αυτά τα γράφω από προσωπική εμπειρία και δεν γνωρίζω τίποτα συγκεκριμένο...

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον ο Pfren ξέρει ποιες είναι οι δύο πλευρές.
Γιατί εγώ ούτε αυτό δεν έχω καταλάβει...

Ανώνυμος είπε...

εγω απλα λυπάμε που μερικοι χρησιμοποιουν το σκάκι για να παρουν ψιφους.ημαρτον πια.

yiannis είπε...

Δεδομένου οτι άνοιξε εδώ διάλογος για το τουρνουά Ηρακλείου θα σας στείλουμε το ταχύτερο δυνατό ανακοίνωση του ΦΟΝ σχετικά με το θέμα αυτό. Θέλουμε να σας ενημερώσουμε επίσης οτι εδώ και πολύ καιρό ο ΦΟΝ παρανόμως έχει αποκλεισθεί απο την ιστοσελίδα skaki.gr ενω θα πληροφορηθείται και άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία και πράγματα που συμβαίνουν στον χώρο.

Τόλιας Γιάννης

Ανώνυμος είπε...

Τι να μας πεις τώρα και συ. Εξήγησε καλύτερα τότε που είχατε πάει το σύλλογο στη Θεσαλλονίκη για να πάρετε τα λεφτά και κοροιδεύατε τα σωματεία της Αττικής και πεζατε σκακι στα πρωταθληματα Αττικής.

barbis είπε...

Δεν είναι και σίγουρο ότι ήταν ενημερωμένος ο κύριος Τόλιας για τη συγκεκριμένη παρανομία.Σίγουρα πιο ενήμεροι είναι οι κύριοι Γαλάνης και Γκορίτσας.Ο δεύτερος ανέλαβε ως νομικός να λύσει το γόρδιο δεσμό της επιστροφής της ομάδας στην Αθήνα γι΄αυτό άλλωστε και τον ευχαριστούν στο skaki.gr.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως μπορείτε να το εξηγήσετε καλύτερα αυτό το περιστατικό της Θεσσαλονίκης για να καταλάβουμε καλύτερα και μεις που δεν είμαστε ενήμεροι;

Ανώνυμος είπε...

Όσο ξέρω και χονδρικά ο σύλλογος είχε πάει μόνος του Θεσσαλονίκη
Το σκακιστικό όμως τμήμα έμεινε Αθήνα παράνομα προφανώς και (ίσως) χωρίς την γνώση του κυρίως σωματείου.
Λεπτομέρειες δεν θέλω να πω γιατί δεν ξέρω/θυμάμαι αλλά προφανώς κάτι ήταν παράνομο .
κάτι είχε γράψει μια σκακιστική εφημερίδα τότε :)

Ανώνυμος είπε...

Τι πάει να πει ο σύλλογος πήγε μόνος του. Τι είναι αυτά που γράφεις ;

Ανώνυμος είπε...

Ουτε ενα ξεκατίνιασμα της προκοπης δεν μπορειτε να κανετε. Με το τσιγκελι πρεπει να σας τα βγάζουμε.

yiannis είπε...

Επειδή απο τα γραφόμενα φαίνεται να ειναι πολυ θολό το τοπίο γύρω απο την μετακίνηση του ΦΟΝ στη Θεσσαλονίκη το 2003 και οι περισσότεροι δεν ξέρουν την ιστορία θα σας πώ εν τάχει τα εξής:
Το 2003 ο ΦΟΝ (μπάτμιτον και σκάκι τα αθλήματα που καλλιεργούσε)που εκείνη την εποχή διοικείτο απο τον κο Κόντο (πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μπατμιτον) "ταξιδεύει" για τη Θεσσαλονίκη και παρόλα αυτά επι τέσσερα χρόνια συμμετέχει κανονικά στα πρωταθλήματα της Αττικής απο όπου σιγά σιγά ανεβαίνει στην Α Εθνική. Ολα αυτά τα ωραία συνέβαιναν παίκτες ερχόντουσαν παίκτες εφευγαν με τη σφραγίδα του ΦΟΝ Ηρακλείου!!!!! Το 2003 ο κος Γαλάνης μάζεψε αρκετούς γονείς μεταξύ αυτών και τον γράφοντα για να ιδρύσουμε όλοι μαζί εναν σύλλογο καθαρά σκακιστικό που σκοπό θα είχε σταδιακά να απορροφήσει το τμήμα σκακιού του ΦΟΝ γιατί όπως μας είπε έχουμε όνειρα για το μέλλον και δεν πρέπει να είμαστε ενα τμήμα άλλου συλλόγου.Ετσι ιδρύσαμε τη Σκακιστική Επικοινωνία ώσπου το 2007 βγαίνει η μεγάλη είδηση οτι ο ΦΟΝ ειναι στη Θεσσαλονίκη. Αρκετοί απο εμάς ζητήσαμε την επέμβαση εισαγγελέα αλλά ο κος Γαλάνης μας παρουσίασε μια "πολιτική" λύση η οποία και τελικώς υιοθετήθηκε χωρίς να ανοίξει "ρουθούνι". Ο ΦΟΝ ήρθε πάλι στο Ηράκλειο και κατόπιν εκλογών τον Νοέμβριο του 2007 αναλάβαμε τις τύχες του με σκοπό να διοικήσουμε με διαφάνεια και να μην επιτρέψουμε πάλι τέτοια φαινόμενα.Στη διαδρομή αυτή βέβαια "ξεχάστηκε" οτι θα γινότανε συγχώνευση των συλλόγων γιατί όπως φαίνεται ενοχλεί κάποιους ο τρόπος που αποφασίσαμε να δοιηκήσουμε το ΦΟΝ. Προσωπικά δεν έχω κανένα λόγο πλέον να είμαι "παράγοντας" αλλά για λόγους ηθικής τάξεως και μόνο θα συνεχίσω ώστε όταν παραδώσω μαζί με τους υπόλοιπους το ΦΟΝ να ξέρω οτι θα πάει σε χέρια γονέων και πάλι που θα κοιτάζουν το συμφέρον του Συλλόγου και μόνο αφού θα έχουν μέσα σε αυτόν τα παιδιά τους.
Ελπίζω ο καθένας εύκολα να βγάλει τα συμπεράσματα του.

Τόλιας Γιάννης

1+1=2 είπε...

Κύριε Τόλια το τελευταίο κλισέ θα μπορούσατε να το αποφύγετε και να μας πείτε τα δικά σας συμπεράσματα.
Αυτά που μας λέτε εξακολουθούν να αφήνουν το τοπίο θολό.

spiderman είπε...

"Προσωπικά δεν έχω κανένα λόγο πλέον να είμαι "παράγοντας" αλλά για λόγους ηθικής τάξεως και μόνο θα συνεχίσω ώστε όταν παραδώσω μαζί με τους υπόλοιπους το ΦΟΝ να ξέρω οτι θα πάει σε χέρια γονέων και πάλι που θα κοιτάζουν το συμφέρον του Συλλόγου και μόνο αφού θα έχουν μέσα σε αυτόν τα παιδιά τους.
Ελπίζω ο καθένας εύκολα να βγάλει τα συμπεράσματα του."

Τα συμπεράσματα όντως είναι εύκολα. Μας δουλεύεις; Πρώτα μας λες ότι τα κουκουλώσατε με τον Γαλάνη γιατί σας βόλευε όλους και μετά αποφασίσατε να τον κλωτσίσετε για να αναλάβετε τη "διαφάνεια" του σωματείου.

Αφού δεν σε ενδιαφέρει όπως λες να είσαι παράγοντας γιατί κατέβηκες και στις εκλογές;

Ερώτηση στους συντάκτες της ανακοίνωσης :
Αυτός είναι ο ένας από τους "γνωστούς"; Θα μας τρελάνετε; Έπρεπε να τον ξέρουμε; Είναι σκακιστής;

Και μια τελευταία ερώτηση (δεν μπορούσα να κρατηθώ): ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάτμιτον είναι ο μπάτμαν;

Άκου μπάτμιτον...

Υ.Γ. Καλά ο Φρετζάς που τον ήξερε;

Ανώνυμος είπε...

συγνωμη κυριε τόλια οι άλλοι 2 ποιοι είναι; και εσεις ως τι μιλάτε; ως αντιπροσωπος του "τρίο" ή ως "φον" και κάτι ακομή προς την σκακιστικη επικοινωνια ή και προς τον κύριο τόλια πως 3 άτομα κανουν κουμαντο σε ενα ΔΣ των 9 . Λάθος αριθμητικές μαθαίναμε κυριε τόλια μου

Γιάννης Μακρής είπε...

Συνεχιστε να γραφετε και μεις αυτο θελουμε.Ακου ο Τολιας και τα αδερφια του ,ιδρυσανε την εποικοινωνια εν ετη 2000φευγα.Τοτε εγω σε ποια ομαδα επαιζα.Ρε Τολια αφου δεν το εχεις, περιμενε να σε συμβουλεψουν οι Ανοιξιωτες τι θα γραψεις γιατι εκτιθεσε εσυ εκθετεις και τα παιδια που εχουν βαλει πλατη να μας διαλυσετε.Και πες μου ρε μπαγασα την αληθεια,μεταξη μας τωρα ,οτι γραψατε ανακοινωση οτι θα στειλετε ανακοινωση!(υπαρχει προηγουμενο ξερει κανεις? μας ενδιαφερει για το επομενο βιντεακι)γιατι ο νεοκλεγεις προεδρος και οι φιλοι του δεν την ειχαν ακομα ετοιμη.Μεταξη μας ,παρτε και σεις και οι καθοδηγητες σας, αυτο το μυνημα σαν γαντι. Περιμενουμε ανακοινωση.

yiannis είπε...

Κύριε Μακρή θα απαντήσω σε εσάς μόνο και σε κανεναν ανώνυμο.
1. Για να γραφεί μια ανακοίνωση ενός συλλόγου χρειάζεται να συγκληθεί το Δ.Σ και να αποφασίσει και ο προεδρος μας είναι ασθενής.
2.Δεν καθοδηγούμαι απο κανένα και να σταματήσετε τα υπονοούμενα και
3. Να ξέρετε οτι τα γραπτά μένουν και επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματος για τις εκφράσεις που χρησιμοποιήσατε για εμένα ακόμα και στα αστικά δικαστήρια.Αν δε γνωρίζετε τι σημαίνει προσφυγή στα αστικά δικαστήρια φροντίστε να μάθετε.
Τέλος καλό θα ήταν το βήμα που βρήκατε Κύριε Μακρή εδώ να το σέβεστε και να μην κάνετε χαρακτηρισμούς και αηδιάζει ο κόσμος.

Τόλιας Γιάννης

Ανώνυμος είπε...

Έχετε καταλάβει ότι τα εσωτερικά ενός συλλόγου δεν αφορούνε κανέναν επί της ουσίας ;
Γιατί πολλοί είναι αυτοί που "ενδιαφέρονται" όπως ενδιαφέρονται να μάθουν τα κουτσομπολίστικα νέα στις εφημερίδες τύπου Espresso, και είμαι σίγουρος ότι θα κάνουν μεγάλο χαβαλέ μαζί σας χωρίς καν να τους ενδιαφέρει ποιός έχει το δίκιο και ποιός το άδικο.
Αυτή η ιστορία αντιπαράθεσης που ξεκίνησε στο freechess, πέρασε στο skaki.gr κα συνεχίζεται εδώ δεν εξυπηρετεί κανέναν. Αν η μία ή η άλλη πλευρά έχει να κάνει κάποια συγκεκριμένη καταγγελία που νομίζει ότι αφορά και τον υπόλοιπο σκακιστικό κόσμο ας την κάνει (αν και πλέον νομίζω ότι οι όποιες διαφωνίες μπορεί να υπήρχαν σε επίπεδο πολιτικής συλλόγων έχουν μετατραπεί σε εμπάθειες )για όλα τα άλλα υπάρχουν υγιείς διαδικασίες στους συλλόγους και εκεί κρίνονται τα πράγματα.
Λυπάμαι αλλά και οι δυο πλευρές γράφετε μαύρη ιστορία, σε ένα σύλλογο που πριν γραφτώ σε αυτόν, τον θαύμαζα για την υγεία και την δυναμική που απέπνεε. Είμαι περίεργος πως θα ξεμπερδέψετε από αυτή την ιστορία έτσι όπως απλώσατε τον τραχανά.
Ευθυμίου Γιώργος

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Κύριε Τόλια,
η ιστοσελίδα skaki.gr είναι ιδιωτική (εμφαίνεται να ανήκει στην Ελληνική εταιρία Media Power), οπότε τι ακριβώς εννοείτε όταν λέτε ότι παράνομα δεν σας επιτρέπεται η πρόσβαση εκεί; Έχετε κάποιου είδους σύμβαση με την Media Power η οποία αθετήθηκε;

ανώνυμος και ωραίος είπε...

θαυμάστε "καθαρότητα"
@@@
"Ανακοίνωση

Το Δ.Σ. της Σκακιστικής Επικοινωνίας βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσει ότι η Σκακιστική Επικοινωνία αποσύρεται από τη διοργάνωση του 14ου «ΟΠΕΝ» Ηρακλείου, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο διάστημα 12-20 Ιουνίου, ως εκ τούτου το τουρνουά δεν θα πραγματοποιηθεί.



Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής θεωρεί σωστό ότι το τουρνουά πρέπει να το διοργανώσουν από κοινού οι δύο σύλλογοι του Ηρακλείου (ΦΟΝ και Επικοινωνία). Δυστυχώς όμως, οι διαφορές που έχουμε με τα «γνωστά 3» μέλη από το Δ.Σ. του Φ.Ο.Ν. είναι τεράστιες και δεν μας επιτρέπουν να συνεργαστούμε με ανθρώπους που έχουν φτάσει στο σημείο να μας αποκαλούν κλέφτες. Απορούμε μάλιστα, πως εκείνοι επιδιώκουν μια συνεργασία με «κλέφτες».



Από τη μεριά μας, με επιστολή που στείλαμε προς το Δήμο, προτείναμε από το να μη γίνει καθόλου το τουρνουά, να το αναλάβει εξ’ ολοκλήρου ο Φ.Ο.Ν., αλλά προφανώς οι «γνωστοί 3» του Φ.Ο.Ν. δεν θέλουν να πάρουν τέτοια ευθύνη από μόνοι τους γιατί, α) δεν έχουν τις γνώσεις, μιας και δεν έχουν διοργανώσει ποτέ τουρνουά, β) δεν έχουν ανθρώπους να βοηθήσουν και γ) ο Δήμος δεν θα χρηματοδοτήσει το τουρνουά.





«Η Σκακιστικής Επικοινωνίας μπορεί και θέλει να διοργανώσει το 14ο «ΟΠΕΝ» Ηρακλείου, χωρίς καμία χρηματοδότηση από το Δήμο Ηρακλείου, αλλά χωρίς τη συμμετοχή του Φ.Ο.Ν. στη διοργάνωσή του».



Το 1ο «ΟΠΕΝ» Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε το 1997, όταν ακόμα δεν υπήρχε καν σκακιστικό σύλλογος στο Ηράκλειο. Επί 13 χρόνια αποτελούσε ένα από τα καλύτερα τουρνουά στην Αττική και αρκετός κόσμος επέλεγε να αγωνιστεί σε αυτό. Θα θέλαμε ως Σκακιστική Επικοινωνία, να ζητήσουμε μία συγνώμη από όλους αυτούς που ήθελαν να πάρουν μέρος στο τουρνουά. Ελπίζουμε στο μέλλον να μας δωθεί η ευκαιρία να διοργανώσουμε το 14ο «ΟΠΕΝ».



Το Δ.Σ. της Σκακιστικής Επικοινωνίας"

Υ.Σ. ωραίου

Απ'ότι φαίνεται το 13 είναι γρουσούζικος αριθμός.
Πάντως κάποιος προσπάθησε να μας κοροιδέψει όλους για πάντα.
Τό ψέμμα έχει βέβαια κοντά ποδάρια!
Είναι κρίμα για το σκάκι οι προσωπικές εμπάθειες,οι αγονες αντιπαραθέσεις και οι χαρακτηρισμοί.
Μου φαίνεται όμως πως η θέση του Δήμου για συνεργασία είναι σωστή!
Τώρα γιατί αποχωρεί η ομάδα της Σκακιστικής Επικοινωνίας μόνον αυτοί ξέρουν.
Πάντως προσπάθειες "φίμωσης" της αλήθειας δεν έχουν μέλλον.

Ανώνυμος είπε...

Όμορφε, το δικαίωμα στην συμμετοχή ή στην αποχή νομίζω οτι είναι αδιαπραγμάτευτο, το ερώτημα είναι γιατί δεν το κάνει ο ΦΟΝ μόνος του;
Πάλι δεν καταλαβαίνω....

ωραίος όχι όμορφος είπε...

Έλα να παίξουμε.
Θα σου χαρίσω τη βασίλισσά μου .
(Ήταν για μένα μια φορά η αγαπημένη. Τώρα δεν έχω πια αγαπημένη)
Θα σου χαρίσω τους πύργους μου
(Τώρα πια δεν πυροβολώ τους φίλους μου
Έχουν πεθάνει καιρό πριν από μένα)
Κι ο βασιλιάς αυτός δεν ήτανε ποτέ δικός μου.
Κι ύστερα τόσους στρατιώτες τι τους θέλω ;
(Τραβάνε μπρος, τυφλοί, χωρίς καν όνειρα)
Όλα , και τα άλογά μου θα στα δώσω.
Μονάχα ετούτον τον τρελό μου θα κρατήσω.
Που ξέρει μόνο σ ένα χρώμα να πηγαίνει
Δρασκελώντας τη μια άκρη ως την άλλη
Γελώντας μπρος στις τόσες πανοπλίες σου
Μπαίνοντας μέσα στις γραμμές σου ξαφνικά
Αναστατώνοντας τις στέρεες παρατάξεις.
Κι αυτή δεν έχει τέλος η παρτίδα

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Αφήστε τον Αναγνωστάκη, και μιλήστε λίγο για σκάκι (κάνει και ρίμα...).
Αν δεν απαντήσει στο παραπάνω ερώτημα ο κος Τόλιας, θα υποθέσω ότι του ξέφυγε εκ παραδρομής. Μπορώ αβίαστα να υποθέσω ότι του ξέφυγαν και άλλα πράγματα, ηκινδυνεύω με μήνυση;

πειραικα γραμματα είπε...

Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΑΣΠΑΣΙΑΣ
[ ΣΕΜΝΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ Ρ.Φ. ]


Αντίκρισα μια Ρήγισα
κι από τον πόθο ρίγησα.
Απάνω σε μια σκαλωσιά
την είδα και κοκάλωσα.


Έγραφε συνθήματα
το "Επέσατε θύματα"
κι άλλα αντιφασιστικά.
Και τότε προφασίστηκα


πως θέλω το πινέλον της
να πάω κι εγώ εθελοντής
να γράψουμε κοντά-κοντά.
Με σέρνει εκόντα-άκοντα.


Ύστερα κατεβήκαμε
και πήγαμε ως το ΙΚΑ με
τα πόδια και τα είπαμε
για την ΕΔΑ και το ΠΑΜΕ


Μα γω της λέω: " Ω, Άσπα, συ
μίλα για τη διάσπαση
μίλα μου για το Κόμμα μας
μα μην το μάθει η μαμά σ`.


Πολιτική και λίγο σεξ
μας διαχωρίζουν από το ΕΞ.
(Όχι μόνο ολοκαύτωμα
χρειάζεται κι απαύτωμα).


Μετά πήγαμε ίσαμε
το πάρκο και χωρίσαμε
γιατί είχε και διασχολικό
κι ήτανε λίγο σολικό


να μας εβλέπανε μαζί
(γιατί ειν` η κοινωνία χαζή
κι έχει κατάλοιπα Ναζί).
Δίκιο έχει ο Ρίτσος κι ο Ναζίμ
σ` αυτή τη ζήση την πεζή
να ζει κανείς ή να μη ζει (μ).

17 ψηφοι είπε...

Πρώτα να πιάσω τα χέρια σου
Να ψηλαφίσω το σφυγμό σου
Ύστερα να πάμε μαζί στο δάσος
Ν'αγκαλιάσουμε τα μεγάλα δέντρα
Που σε κάθε κορμό έχουμε χαράξει
Εδώ και χρόνια τα ιερά ονόματα
Να τα συλλαβίσουμε μαζί
Να τα μετρήσουμε ένα ένα
Με τα μάτια ψηλά στον ουρανό σαν προσευχή.
Το δικό μας το δάσος δεν το κρύβει ο ουρανός.
Δεν περνούν από δω ξυλοκόποι.

Ανώνυμος είπε...

Αν και δεν σκόπευα να ανακατευτώ στη συζήτηση αυτή, η αναφορά του Γιάννη του Μακρή στο σωματείο μου (και κατ' επέκταση στο πρόσωπό μου) με αναγκάζει να το κάνω. Ας δούμε λοιπόν λίγο τα γεγονότα.
Το σκακιστικό τμήμα του ΦΟΝΗ ιδρύθηκε περί το 2000. Ο ΦΟΝΗ προϋπήρχε, διατηρώντας τμήμα μπάντμιντον. Για όσους δεν ξέρουν, πρόκειται για το άθλημα που μοιάζει με τέννις αλλά παίζεται σε φιλέ του βόλευ, με ελαστικές ρακέτες τύπου τέννις και μπαλάκι που μοιάζει να φοράει αλεξίπτωτο. Επίσης, για όσους δεν ξέρουν, είναι ένα από τα αθλήματα που απέκτησαν ομοσπονδία με την ευκαιρία της ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και επιχορηγήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια με τεράστια ποσά (εκατομύρια ευρώ), που η ΕΣΟ πχ δεν έχει καν ονειρευτεί, ώστε να παρουσιάσουν πρόσωπο στους ΟΑ. Η συγκεκριμένη ομοσπονδία έχει εδώ και πολλά χρόνια μηδενική παρουσία και δραστηριότητα, γι αυτό και κανείς δεν έχει δει ποτέ αγώνες μπάντμιντον στην Ελλάδα. Βέβαια, λόγω της ανυπαρξίας δεν έχει να παρουσιάσει και φαινόμενα όπως οι πλαστογραφίες δελτίων (προνόμιο του κρίκετ), είναι όμως γεγονός ότι διαχειρίζεται πολύ μεγάλα ποσά όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα. Πρόεδρός της είναι γνωστός παράγοντας του αθλητισμού (σε πολλά αθλήματα).
Το μπάντμιντον δεν είναι καινούριο φρούτο στο Ηράκλειο Αττικής - υπάρχουν τουλάχιστον άλλα δύο σωματεία εκεί, φυσικά με μηδενική δραστηριότητα. Το ένα μάλιστα δηλώνει ως έδρα ένα άδειο υπόγειο (πέρασα μια φορά να το δω από περιέργεια), το άλλο μια ιδιωτική οικία. Όταν λοιπόν τα παιδιά της περιοχής αποφάσισαν το 2000 να ιδρύσουν σωματείο, προτάθηκε από κάποιους (ως πιο απλή και γρήγορη λύση) να ιδρυθεί σκακιστικό τμήμα στον ΦΟΝΗ, όπως και έγινε.
Το 2003 τη διοίκηση ασκούσαν πολιτικοί παράγοντες του Ηρακλείου, με γραμματέα τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και σημερινό πρόεδρο του ΦΟΝΗ. Δεν μετείχαν σκακιστές στο ΔΣ του ΦΟΝΗ. Το ρόλο του αρχηγού τμήματος είχε ο κ.Γαλάνης, προσωπικός φίλος του τότε γραμματέα, και ήταν ο μόνος που ασχολούταν με παραγοντικά θέματα, καθώς τα υπόλοιπα παιδιά εστίαζαν μόνο στη σκακιστική δραστηριότητα. Φυσικά ο ΦΟΝΗ δεν είχε καμία διοικητική δραστηριότητα (ΓΣ, ΔΣ και τέτοια), ενώ εισέπραττε επιχορηγήσεις από το Δήμο Ηρακλείου.
Εκείνη την εποχή, το 2003, έγινε τροποποίηση καταστατικού του ΦΟΝΗ σε ΓΣ-φάντασμα, η έδρα του συλλόγου μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη και το σωματείο μετονομάστηκε σε ΦΟΝΘ. Τη διαδικασία κίνησε ο κ.Μπαντμιντον, ο οποίος προέρχεται από τον ίδιο κομματικό χώρο με τους τότε διοικούντες τον ΦΟΝΗ. Κανείς σκακιστής δεν ενημερώθηκε για αυτό το γεγονός, που αποκρύφθηκε από όλους.
Ακολουθεί η συνέχεια.

γυπαετος είπε...

Πετώ ψηλά και χαίρομαι
για δε μπορούν να βγούνε
άλλα πουλιά που με μισούν
για να μ' εκδικηθούνε

Πετάς με τα χρυσά φτερά
κι εγώ με τ' ασημένια
μα όσο ψηλά κι ανε πετάς
δε βγαίνεις σαν και μένα

Μόνο φτερούγες τ' αητού
βρίσκεις μετά τσι μπόρες
γιατί εκείνα τα πουλιά
πετούνε τέθιες ώρες

barbis είπε...

Εκείνο που βλέπω εγώ είναι ότι χάσαμε την άνοδο στην Α Εθνική όταν έπαιζα στους "Τρεις Αστέρες" παίζοντας μπαράζ με μια ομάδα της Θεσσαλονίκης!Εν τέλει δεν μπορεί όλα αυτά να μένουν ατιμώρητα.Αν στη θέση του Ηρακλείου ήταν καμιά αντιμακροπουλική Ομάδα θα της το είχαν κλείσει το σπιτάκι:)

Ανώνυμος είπε...

Εντελώς συμπτωματικά, την ίδια ακριβώς εποχή τέθηκε στο τραπέζι η ιδέα της ίδρυσης της Σκακιστικής Επικοινωνίας Ηρακλείου, αμιγώς σκακιστικού σωματείου, με διοίκηση αποτελούμενη αποκλειστικά από ανθρώπους του σκακιού στο Ηράκλειο. Εντελώς συμπτωματικά, από τότε και μετά σταμάτησαν παντελώς οι επιχορηγήσεις του Δήμου προς τον ΦΟΝΗ και όλες οι χορηγίες προς το σκάκι του Ηρακλείου δίνονταν στη ΣΚΕΠΗ.
Στο ερώτημα "γιατί κάποιος να μεταφέρει έναν σύλλογο που δεν κάνει τίποτα σε άλλη πόλη και να μη φτιάξει έναν καινούριο", η απάντηση είναι ότι νεοσύστατα σωματεία δεν μπορούν να λάβουν επιχορηγήσεις από δημόσιους φορείς πριν συμπληρώσουν 2 έτη λειτουργίας. Η λογική λέει ότι ο ΦΟΝΗ μεταφέρθηκε επειδή κάποιος είχε βρει άκρες για να εισπράξει χρήματα στη Θεσσαλονίκη και δεν μπορούσε να περιμένει δύο χρόνια (έρχονταν και εκλογές). Το πόσοι και ποιοί γνώριζαν για την υπόθεση αυτή γίνεται προφανές από τη μετέπειτα λειτουργία του ΦΟΝΗ, του Δήμου Ηρακλείου και τη σύσταση της ΣΚΕΠΗ τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή...
Το θέμα παρέμεινε μυστικό για χρόνια, μέχρι που μια μέρα η ΕΣΟ έλαβε ένα χαρτί της ΓΓΑ σχετικό με επιχορηγήσεις, με τα σωματεία ταξινομημένα γεωγραφικά. Έτσι ανακαλύφθηκε η ύπαρξη του ΦΟΝ Θεσσαλονίκης. Στο μεταξύ, όλα αυτά τα χρόνια ο (τυπικά ανύπαρκτος) ΦΟΝΗ συμμετείχε κανονικά στους αγώνες της ΕΣΣΝΑ, με πάμπολλες διακρίσεις, ομαδικές και ατομικές. Η ομάδα ανέβηκε στην Α' Εθνική, έπαιξε σε αυτήν, εισέπραξε χρήματα από την ΕΣΟ για οδοιπορικά και έξοδα συμμετοχής (όπως προβλεπόταν τότε για όλες τις ομάδες), με τον γραμματέα να υπογράφει τα γραμμάτια είσπραξης σαν να μη συμβαίνει τίποτα (και βέβαια όλα τα άλλα επίσημα έγγραφα του συλλόγου προς ΕΣΟ και ΕΣΣΝΑ).
Με την αποκάλυψη του θέματος, έγινε χαμός (το θυμάστε όλοι, φαντάζομαι). Εντελώς συμπτωματικά, έτυχε εκείνη την εποχή να έχω οριστεί εκπρόσωπος του σωματείου σε ΕΣΟ και ΕΣΣΝΑ με ενέργειες του κ.Γαλάνη, και αφού πρώτα είχε προσπαθήσει να μου "πασάρει" την πλήρη διοίκηση και διαχείριση του συλλόγου - ευτυχώς η διαρκής απέχθειά μου προς τέτοιες θέσεις με γλύτωσε από αυτό. Αφορμή ήταν η σχετικά έντονη ενασχόλησή μου με τον ΦΟΝΗ και το σκάκι στο Ηράκλειο, λόγω της φιλικής σχέσης μου με όλα σχεδόν τα παιδιά που ασχολούνταν τότε. Στον καυγά που ακολούθησε την αποκάλυψη του σκανδάλου, υπερασπίστηκα τον ΦΟΝΗ, όχι βέβαια ως φορέα αλλά ως σύνολο ανθρώπων-φίλων και μικρών παιδιών που ήταν παντελώς στο σκοτάδι και απλά ασχολούνταν με το σκάκι.
Παράλληλα, ο Χρήστος ο Γκορίτσας ανέλαβε αφιλοκερδώς να κινήσει τις νομικές διαδικασίες για την επιστροφή της ομάδας στο Ηράκλειο, από τη στιγμή που οι εκβιαστικές πιέσεις στον κ.Μπάντμιντον για προσφυγή στη δικαιοσύνη έφεραν αποτέλεσμα. Ο Χρήστος αφιέρωσε πολύ χρόνο και ενέργεια για να φέρει σε επιτυχή κατάληξη την υπόθεση, ενώ και η ΕΣΟ στήριξε τον ΦΟΝΗ (τους ανθρώπους, όχι το σύλλογο) και δεν προχώρησε σε ακυρώσεις και ποινικές διαδικασίες.
Συνεχίζω παρακάτω.

Ανώνυμος είπε...

Ενδοσυλλογικά, αποφασίστηκε να διαλυθεί το τμήμα μπάντμιντον και να μείνει μόνο το σκακιστικό. Ο λόγος που δεν δόθηκε καμία συνέχεια στη διερεύνηση της υπόθεσης ήταν, υποτίθεται, η απεμπλοκή του ΦΟΝΗ από νομικές και πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν άλλο τα μέλη και οι παίκτες του. Εγώ πιστεύω ότι μάλλον κάποιοι δεν είχαν συμφέρον να φανερωθεί η αλήθεια... Με εισήγηση του κ.Γαλάνη έγινε πρόεδρος της νέας διοίκησης ο πρώην γραμματέας του συλλόγου, παρ'ότι ήταν βέβαια εντελώς έκθετος στην υπόθεση αυτή, τόσο διότι αναμφισβήτητα γνώριζε τα καθέκαστα, όσο και γιατί τόσα χρόνια έβαζε ανυπόστατες υπογραφές. Περιέργως, για δημόσιο πολιτικό πρόσωπο, προτίμησε την τακτική της αποσιώπησης αντί να προσφύγει στη δικαιοσύνη. Μέλη της διοίκησης έγιναν κυρίως γονείς παιδιών του συλλόγου, τρεις από τους οποίους απαρτίζουν την περίφημη "τρόικα" στην οποία αναφέρεται η ΣΚΕΠΗ. Πρόκειται για γονείς που έχουν αφιερώσει ατελείωτες ώρες, ενέργεια και χρήμα για το σύλλογο, με μόνο κίνητρο την ενασχόληση των παιδιών τους με το σκάκι.Αυτοί που συντάσσουν τις ανακοινώσεις της ΣΚΕΠΗ προφανώς δεν αναγνωρίζουν την προσφορά αυτή, εγώ όμως που έχω ζήσει την κατάσταση από κοντά δεν είδα κανέναν εκ των της ΣΚΕΠΗ να μεταφέρουν τις ομάδες σε όλη την Αττική, να πηγαίνουν Κυριακή πρωί Ηράκλειο-Ασπρόπυργο-Ηράκλειο για να φέρουν τους παίκτες, να πηγαίνουν τα παιδιά τους παντού για χάρη της ομάδας, να αποτελούν τον αιμοδότη του σωματείου με τα χρήματα που κατέβαλλαν για τα παιδιά τους στους προπονητές. Ακόμη περισσότερο, βρίσκω εντελώς ανήθικη την προσβλητική στάση της ΣΚΕΠΗ προς ειδικά έναν από αυτούς, που έχει προσφέρει τα μέγιστα στο σύλλογο για πολλά χρόνια υπό εξαιρετικά δυσμενείς προσωπικές συνθήκες, τις οποίες, κύριοι της ΣΚΕΠΗ, γνωρίζετε πολύ καλά και θα έπρεπε να σέβεστε. Όπως θα έπρεπε να σέβεστε το δικό μου ενδιαφέρον για το σύλλογο, και αυτό του Γκορίτσα που βοήθησε ώστε σήμερα να υπάρχει ο φορέας τον οποίο διεκδικείτε, διακυβεύοντας την επαγγελματική του φήμη σε μια υπόθεση που βρώμαγε απάτη από παντού, και τελικά αποδείχθηκε τέτοια.

Ανώνυμος είπε...

Όταν λοιπόν συνέβαιναν όλα αυτά, όταν γίνονταν όλες αυτές οι διεργασίες το 2008, που ήσασταν εσείς? Δεν σας απασχολούσε τότε η διαφάνεια, η τιμιότητα? Δεν σας ενδιαφέρει ούτε σήμερα η απόδοση δικαιοσύνης και η εκπαραθύρωση αυτών που εξέθεσαν τον ΦΟΝΗ και εσάς τους ίδιους? Το μόνο που σας ενοχλεί είναι αυτοί που θέλουν διαφάνεια, οργανωμένη λειτουργία και τακτοποιημένα οικονομικά βιβλία? Ή μήπως δεν γνωρίζετε την πραγματικότητα? Πολλοί από εσάς είστε νέοι στο χώρο και δεν έχετε ζήσει όσα περιέγραψα παραπάνω - πόσα παραμύθια και ψέματα σας έχουν ταϊσει? Πόσοι από εσάς έχετε καθήσει να συζητήσετε με τους ανθρώπους που κατηγορείτε και εξυβρίζετε? Τα χρέη του ΦΟΝΗ από μεταγραφές που κανόνιζε κάποιος χωρίς να ενημερώνει το ΔΣ του συλλόγου δεν σας απασχολούν? Σας έπιασε τώρα ο πόνος για τον ΦΟΝΗ? Το 2008 δεν σας ένοιαζε? Ο κ.Γαλάνης δήλωσε στο Δήμαρχο Ηρακλείου ότι την ευθύνη για την οικονομική διαχείριση του συλλόγου έχουν οι δύο προπονητές και ότι αυτός τους τα έλεγε χρόνια, εσείς τι άποψη έχετε γι αυτό? Εξηγήστε επιτέλους στον κόσμο ποιο είναι το βασικό σημείο τριβής σας με την "τρόικα", ποια είναι η βασική σας διαφωνία σχετικά με τη διαχείριση των συλλόγων σας. Εξηγήστε επίσης στον κόσμο ότι πρώτη η "άλλη πλευρά" σας πρότεινε να αναλάβετε τη διοργάνωση του Όπεν, ότι συμφώνησαν να μπουν ως συνδιοργανωτές χωρίς να έχουν καμία ανάμειξη ή απαίτηση, όταν το απαίτησε ο Δήμαρχος, κι εσείς αρνηθήκατε...

Ανώνυμος είπε...

Όσον αφορά εμένα, το σωματείο μου και τους φίλους μου, καλό θα είναι για μια φορά να δοκιμάσετε να μας αντιμετωπίσετε πρόσωπο-με-πρόσωπο και να μας απευθύνετε τις κατηγορίες αυτές κατάμουτρα, αντί να λειτουργείτε με ψεύδη και διαδόσεις προς τρίτους. Ορισμένοι από εσάς γνωρίζουν πολύ καλά την αλήθεια, ασχέτως αν αυτή δεν σας ενδιαφέρει. Την έχω εξηγήσει κι εγώ προσωπικά σε τουλάχιστον δύο από εσάς, και κανείς τους δεν έφερε την παραμικρή αντίρρηση - μπροστά μου τουλάχιστον. Αντ' αυτού προτιμάτε να λειτουργείτε δι' αντιπροσώπου αμφίβολης αξιοπιστίας, τον οποίο έχετε και ως εκπρόσωπο του σωματείου σας, και να βγάζετε ανακοινώσεις χαμηλοτάτου ήθους και επιπέδου για να παραπλανήσετε τον κόσμο. Τα ψεύδη, η λάσπη και η υποκρισία έχουν τελειώσει σε όλους τους τομείς και η τακτική σας αυτή μόνο εσάς μειώνει και κανέναν άλλον.
Η δική μου ανάμειξη στους τσακωμούς σας με την "άλλη πλευρά" είναι ιδιαίτερα περιορισμένη και σε συγκεκριμένη κατεύθυνση - αυτό που επαναλαμβάνω σε όλους όσους μιλάω, είναι "καθήστε σε ένα τραπέζι, βάλτε τα προσωπικά σας στην άκρη, βγάλτε από τη μέση αυτούς που υποδαυλίζουν την ένταση, συζητήστε τα θέματα ένα-ένα χωρίς τσακωμούς, και με αμοιβαίες υποχωρήσεις καταλήξτε σε μια συμφωνία για να αποκατασταθεί η ομαλότητα". Όσο διατηρείτε αυτήν την αδικαιολόγητα υπεροπτική και εμπαθή στάση, η κατάσταση μόνο χειρότερη μπορεί να γίνει. Κι αν εσείς προσωπικά δεν δίνετε δεκάρα, σκεφτείτε τουλάχιστον τα 100+ παιδιά και τους απλούς σκακιστές που κουβαλάτε πίσω σας.

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος
Διονύσιος Σολωμός, «Εις Φραγκίσκα Φραίζερ»
(μια και το ρίξαμε στην ποίηση, να κάνω κι εγώ το κομμάτι μου...)

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο φιλαράκο (με το όνομα middlewave) που τα γράφεις αυτά. Να μαθαίνουμε και μεις. Φαίνεται να μιλάς με στοιχεία.

Laikistis είπε...

Ευχαριστήριο

Τρίτη, 08 Ιούνιος 2010 13:30

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ευχαριστούμε θερμότατα τον κ. Γιώργο Βλάχο (Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας, Σκακιστική Ανάπτυξη Νέας Ιωνίας) για τη δωρεά ενός φωτοτυπικού πολυμηχανήματος στην Ε.Σ.Σ.Ν.Α..

Το μηχάνημα αυτό φυλάσσεται προσωρινά (μέχρι την εγκατάσταση της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. στο καινούριο γραφείο της) στην έδρα του Α.Σ.Ο. Πετρούπολης «Δίας».

Ευχαριστούμε, επίσης, τους κκ. Αντώνη Παυλή, Βασίλη Μπέλλο (Α.Σ.Ο. Πετρούπολης «Δίας»), Ηλία Δαλιάνη και Στάθη Καζανάκη (Α.Ο. «Τρεις Αστέρες ’89») για την οργάνωση και την εκτέλεση της μεταφοράς του μηχανήματος.

Σημείωση του μεταφραστή: Μετά το φαξ, τώρα η ΕΣΣΝΑ θα έχει πολυμήχάνημα. Άραγε πόσο πολύ κόστησε και πόσο μεγάλο ήταν γαι α να το κουβαλήσουν 4 άνθρωποι!

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Δεν το έχω δει, κύριε Λαϊκιστή. Ένα "πολυμηχάνημα" (τι αδόκιμος όρος...) μπορεί να είναι από εφτά, μέχρι και εφτακόσια κιλά. Καμία φωτογραφία του, έχετε;

Ανώνυμος είπε...

Εσύ ρε μεσαίο κύμα που τα ξέρεις όλα αυτά? Ήσουν μπροστά? Από ποιούς τα έχεις μάθει?

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Κύριε ανώνυμε (τι άλλο...) πείτε μας εσείς από που (δεν τα ξέρετε), και ο κύριος middlewave φρονώ ότι θα σας απαντήσει.
Μόνο παρακαλώ, κάντε το ΕΠΩΝΥΜΑ, αλλοιώς χλωμο το κόβω να πάρετε απάντηση (και δικαίως).

barbis είπε...

Καλά τα έγραψε ο Μiddlewave αν και κάπως κουραστικά και μακρόσυρτα ως συνήθως αλλά για άλλη μια φορά παρουσίασε ως καλή την ΕΣΟ που δεν τιμώρησε το σωματείο του Ηρακλείου.Για όλα τα άλλα σωματεία που αδικήθηκαν από τη συμμετοχή του ΦΟΝΗ στις διοργανώσεις των Αθηνών και της Α Εθνικής δεν μας είπε τίποτα όμως.Aν ο Γαλάνης επί σειρά ετών δεν ήταν πιστός συνεργάτης του Μακρόπουλου θα σου λεγα εγώ που θα πήγαινε η ΦΟΝΗ.Αλλά έτσι κάνουν μια ζωή στην ΕΣΟ καλύπτουν τους δικούς τους και πολεμούν ανελέητα τους άλλους...

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας τα λέτε καλά ρε παλληκάρια. Νομίζω ότι μας παρουσιάζετε μόνο τη μία πλευρά. Αν εσείς ήσασταν οι νόμιμοι, γιατί δεν πηγαίνατε στα δικαστήρια, για να δικαιωθήτε; Εγώ έμαθα ότι ο "νόμιμος" πρόεδρος του ΦΟΝ Ηρακλείου δεν γνώριζε καν ότι μέσα στο σωματείο του εσείς ιδρύσατε το 2000 σκακιστικό τμήμα. Το είδατε "ακατοίκητο" και μπήκατε, έτσι απλά. Που να φανταστείτε ότι ο "νόμιμος" πρόεδρος το είχε κάνει ...διατηρητέο για να τσεπώνει επιχορηγήσεις... Και επειδή κι αυτός είχε λερωμένη τη φωλιά του, έτσι πρέκυψε κι ο συμβιβασμός κι αντί οι κατεργάρηδες να καθήσουν στον πάγκο που τους άξιζε, καθήσανε πάλι στο σβέρκο μας... Και για να επιβεβαιώσω αυτό το σενάριο, έκανα τότε μια μικρή έρευνα στην υπόλοιπη "αρμάδα" των ψήφων σας. Έτσι επικοινώνησα με μέλη του ΔΣ του ΑΟ Δεξαμενής Μεταμόρφωσης, δήθεν για να γράψω το παιδί μου στο σκάκι. Η έκπληκτη αντίδρασή τους: τι σκάκι μας λέτε; Εμείς μόνο βόλλευ έχουμε!!!
Φυσικά, τεράστια ευθύνη φέρει και ο πρόεδρος της ΕΣΟ, που ενώ σας κατακεραύνωσε σε άρθρο του στην Ελευθεροτυπία, κατόπιν σας κάλυψε προκειμένου εσείς και οι ψήφοι σας να τον υπηρετείτε...
Ευτυχώς όμως το απόστημα που υπάρχει στο ελληνικό σκάκι, είναι έτοιμο να σπάσει. Η αλήθεια είναι ότι σ' αυτό το χώρο υπάρχουν παράγοντες, κάποιοι απ' αυτούς δεν ξέρουν καν καλό σκάκι, που τα λεφτά που βγάζουν θα τα ζήλευαν οι κορυφαίοι επαγγελματίες σκακιστές. Αυτή είναι η ουσία της υπόθεσης και στο Ηράκλειο. Όλος ο καβγάς γίνεται για το πάπλωμα, για τα μπικικίνια. Δηλαδή την επιχορήγηση του Δήμου και τα έσοδα του τουρνουά. Αλλά το Ηράκλειο είναι μόνο μια μικρογραφία των ποσών που "παίζονται" στο ελληνικό σκάκι...

Προς middlewave and friends είπε...

1ον γράφω ανώνυμα για να προστατέψω εσάς και τους φίλους σας αλλά αν χρειαστεί θα τα γράψω και επώνυμα.
2ον Γιατί συμμετείχατε εσείς και οι φίλοι σας αφιλοκερδώς (γιατί αν ήταν δουλειά το καταλαβαίνω) ώστε να συγκαλυφθεί μια παρανομία
3ον Μήπως γνωρίζετε για κάποιον εκβιασμό σε συγγενικό πρόσωπο παράγοντα που έγινε από κάποιον με σκοπό να διατηρηθούν οι εκπρόσωποι του σωματίου ενώ υπήρχε αντίθετη γραπτή επιθυμία του σωματίου
4ον Ίσως τα παιδάκια να τα σκέπτεστε εσείς είναι δύσκολη η Α εθνική χωρίς παιδάκια
5ον Εφόσον ο ΦΟΝ δεν ήθελε και δεν θα έκανε τίποτα στο τουρνουά ως τι θα συμμετείχε στο τουρνουά( ως καταναλωτής των εσόδων σε μισθοφόρους της α εθνικής)
6ον Σταματάω εδώ για να καταλάβετε ότι απλά σας βοηθάω να σταματήσετε την γενικότερη κατρακύλα και ότι αρκούν 10 γραμμές για να καταλάβει όποιος θέλει και όχι 10 σελίδες που δεν θυμάται κάποιος από πού ξεκίνησε και που κατέληξε και εντεχνα ίσως και δημαγωγικά, γράφουμε ,στην αρχή και στο τέλος που διαβάζουν όλοι, τα τσιτάτα μας

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί οι σπουδαίοι άνθρωποι, καταξιωμένοι επαγγελματίες και μεγάλοι οικονομικοί παράγοντες, που γράφετε και αναφέρεστε, πρέπει άμεσα να αναλάβουν την προεδρία της ΕΣΟ. Ο άνθρωπος αυτός που με τη βοήθειά του γίνεται το πρωτάθλημα στο Περιστέρι και έγιναν τα νεανικά και τα τουρνουά πρέπει να γίνει πρόεδρος στην ΕΣΟ. Για να πάει μπροστά το σκάκι.

Μνήμων είπε...

Το χαρτί στην Ελευθεροτυπία το δημοσίευσε ο Μακρόπουλος ένα Σάββατο. Τυχαία μόλις την προηγούμενη ακριβώς μέρα ο Γαλάνης είχε εκλεγεί Πρόεδρος στην ΕΣΣΝΑ. Όπως ήταν "φυσικό" ο Γαλάνης προεκιμένου να σώσει το τομάρι του, το σωματείο κλπ. προσέτρεξε και πρόσφερε γη και υδωρ στον Πρόεδρο και η υπόθεση λύθηκε με την συνδρομή της ¨Ανοιξης. Εϊναι τυχαίο που η ιστορία ξαναβγαίνει μόλις ο Γαλάνης κατέβηκε με άλλο ψηφοδέλτιο και ότι το προεδρικό?

G GEORGOPOULOS είπε...

αυτό το πρωτοφανές σκάνδαλο, που κάποιοι από εμάς το φώναζαν από τότε, συνεχίζουν να το αξιοποιούν για να εκπληρώνει η ηγετική ομάδα της ΕΣΟ τα σχέδια της.

ΥΓ: και πάντα τα σκάνδαλα καλύπτονται για το κάλο των παιδιών...τι εύκολο άλλοθι...

Ανώνυμος είπε...

Την πικρή αλήθεια την λέει ο Μπάρμπης, όποιος κάνει τα χατήρια στο Πρόεδρο τη βγάζει καθαρή τους υπόλοιπους τους τρώει το μαύρο φίδι.
Αυτό συμβαίνει περισσότερο από 20 χρόνια στο Ελληνικό σκάκι και το κακό είναι ότι στο τέλος όποιος του πάει κόντρα στο τέλος τα καταφέρνει να τον πάρει μαζί του. Μπορεί στο σκάκι να είναι ΙΜ αλλά σαν πολιτικάντης είναι GM με πάνω από 2850 ELO.

Ήρωνας

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Ο Κύριος Πρόεδρος, είναι ένας ευφυέστατος άνθρωπος. Όταν ήταν ακόμη σκακιστής, ήταν σαφώς δυναμικότητας GM- άσχετο αν δεν πήρε ποτέ τον τίτλο λόγω τεμπελιάς. GM πολιτικάντης δεν ήταν βέβαια, αλλά... είχε πολύ καλούς δάσκαλους. Ήμουν προσωπικός του φίλος, και αναλυτής του, προ αμνημονεύτων χρόνων. Τα έσπασα μαζί του πριν 16 και βάλε χρόνια, για λόγους που δεν θεωρώ πρέπον να αναφερθούν εδώ. Περιττό να πω ότι ακόμη εκτιμώ απριόριστα την ευφυία του και την διορατικότητά του, αλλά προσωπικά δεν θα του έδινα όχι την ψήφο μου, αλλά ούτε και σκουριασμένο δεκάλεπτο.

Ανώνυμος είπε...

Η δήθεν τεμπελιά είναι δικαιολογία για την έλλειψη αυτοπειθαρχίας και αποφασιστικότητας να κάνουμε κάτι που απαιτεί μακροπρόθεσμη προσπάθεια. Συχνά χρησιμοποιείται στο σκάκι και στη ζωή για αποφυγή ευθυνών και πραγματική αυτοκριτική γενικότερα. Εναλλακτικά, φταίνε οι άλλοι για την αποτυχία μας ή ήμασταν άτυχοι.

Ανώνυμος είπε...

σκουριασμένο δεκάλεπτο ?

τι ωραία έκφραση !

από που βγαίνει ?

κάποιο μυστικό των κορυφαίων σκακιστών ?

θα ήθελα να μάθω, αν δεν σας πειράζει!

Ανώνυμος είπε...

Αχ, ακόμα πονάει το τασάκι...
Αν μπορούσαμε να συγκεντρώσουμε τους κατά καιρούς "φίλους" του προέδρου της ΕΣΟ που τον έχουν εγκαταλείψει, θα μπορούσαμε να γεμίσουμε την αλήστου μνήμης αίθουσα του ΣΕΦ.
Κάποιοι απ' αυτούς έχουν ποστάρει κι εδώ. Ο πρόεδρος όμως έχει την ικανότητα να δημιουργεί νέες "φιλίες", πάντα βέβαια με αμοιβαίο όφελος. Υπεράνω πάντων ο αγών του, για την οικονομική ανάπτυξη του σκακιού, εγχώριου και διεθνούς...

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Κύριε ανώνυμε,
το σκουριασμένο δεκάλεπτο είναι κάτι το υπαρκτό (άσχετο αν δεν το γνωρίζετε). Αν, και όταν, καταφέρετε να κατανικήσετε την φυσική σας συστολή και ποστάρετε επώνυμα, ευχαρίστως να σας εξηγήσω.

Schrödinger's Cat είπε...

Επειδή τις τελευταίες μέρες υπάρχει για μια ακόμη φορά φιλολογία για ανώνυμα, ψευδώνυμα και επώνυμα ποστ, να υπενθυμίσω, ως διαχειριστής του ιστολογίου, πως όλα τα μηνύματα που δεν είναι προσβλητικά είναι καλοδεχούμενα, αναξάρτητα από τον τύπο της υπογραφής τους. Από κει και πέρα, ο καθείς επιλέγει, με βάση τα δικά του κριτήρια, με ποιους/ποιες συνομιλεί, δεν μπορώ να υποχρεώσω κανέναν να κάνει διάλογο με όσους δεν επιθυμεί.

Ανώνυμος είπε...

Ο αυταρχικός κατήφορος στην ΕΣΣΝΑ μόλις τώρα αρχίζει. Θαυμάστε πρόταση Κανονισμού Λειτουργίας ΔΣ που έρχεται για συζήτηση στο επόμενο ΔΣ (αύριο Πέμπτη). Ούτε ο Μακρο δεν σκέφτηκε να βάλει χρόνο ομιλίας στα μέλη του Συμβουλίου. Χαι Χίτλερ, ε συγνώμη χάι Γκοριτσάουντερ!

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (Δ.Σ.)

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Σ.Σ.Ν.Α.)

Το Δ.Σ. συνεδριάζει τακτικά κάθε μήνα, σε σταθερή ημέρα και ώρα, την οποία αποφασίζει το ίδιο, και έκτακτα, όταν το κρίνει αναγκαίο ο Πρόεδρος ή το ζητήσουν τουλάχιστον έξι (6) Σύμβουλοι.

Ο Πρόεδρος συγκαλεί το Δ.Σ. σε συνεδρίαση και καθορίζει την ημερήσια διάταξη (Η.Δ.) κάθε συνεδρίασης.

Σύμβουλος, ο οποίος πρόκειται να απουσιάσει, προειδοποιεί για την απουσία του, εφόσον αυτή δεν οφείλεται σε λόγο απρόβλεπτο, και την αιτιολογεί υποχρεωτικά εγγράφως.

Η Η.Δ. κλείνει τρεις (3) ημέρες πριν τη συνεδρίαση και τίθεται, μαζί με τα σχετικά έγγραφα, στη διάθεση των Συμβούλων. Οι Σύμβουλοι υποβάλλουν εγγράφως τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους, οι οποίες πρέπει να είναι σαφείς, ορισμένες και αιτιολογημένες και τις οποίες κοινοποιούν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) σε όλους ανεξαιρέτως τους άλλους Συμβούλους μία (1) τουλάχιστον ημέρα πριν τη συνεδρίαση. Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας μπορούν κατά παρέκκλιση των προαναφερομένων να εισάγουν προς συζήτηση στο Δ.Σ. θέματα επείγοντος χαρακτήρα, τα οποία συζητούνται πριν από τα θέματα της Η.Δ..

Ο Πρόεδρος προεδρεύει στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και εισηγείται τα θέματα της Η.Δ. ή αναθέτει κατά την απόλυτη κρίση του, λαμβάνοντας, όμως, υπόψη του τις αρμοδιότητες των Μελών του Προεδρείου, ορισμένες εισηγήσεις σε άλλους Συμβούλους και Μέλη των Επιτροπών της Ε.Σ.Σ.Ν.Α..

Οι τοποθετήσεις των Συμβούλων κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. δεν υπερβαίνουν σε διάρκεια τα τρία (3) λεπτά ανά θέμα, με εξαίρεση την τοποθέτηση του εισηγητή. Ο Πρόεδρος έχει το δικαίωμα να αφαιρεί το λόγο, εάν οποιοσδήποτε Σύμβουλος κάνει κατάχρηση του χρόνου ή τοποθετείται με τρόπο, ο οποίος διαταράσσει την ομαλή λειτουργία του Δ.Σ. ή προσβάλλει άλλο Σύμβουλο ή τρίτο.

Τα πρακτικά κάθε συνεδρίασης κοινοποιούνται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) σε όλους ανεξαιρέτως τους Συμβούλους εντός επτά (7) ημερών από τη συνεδρίαση. Στα πρακτικά συμπεριλαμβάνονται απαραίτητα οι εισηγήσεις και οι γραπτές παρατηρήσεις των Συμβούλων. Οι Σύμβουλοι δικαιούνται εντός τριών (3) επιπλέον ημερών να διορθώνουν τα καταγεγραμμένα ως λεχθέντα από τους ίδιους. Αν η παραπάνω προθεσμία παρέλθει άπρακτη, τα πρακτικά θεωρούνται εγκεκριμένα ως έχουν. Τα πρακτικά εκτυπώνονται στην τελική μορφή τους, επικολλώνται στο Βιβλίο Πρακτικών και υπογράφονται από τους παραστάντες Συμβούλους στην έναρξη της επόμενης συνεδρίασης του Δ.Σ..

Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας συντάσσουν το Δελτίο Αποφάσεων του Δ.Σ. της Ε.Σ.Σ.Ν.Α., το οποίο αναρτάται αμέσως μετά τη συνεδρίαση στην ιστοσελίδα της Ένωσης.

Ως επίσημος τρόπος επικοινωνίας μεταξύ των Συμβούλων ορίζεται η ηλεκτρονική αλληλογραφία (e-mail).

Ο παρών Κανονισμός ψηφίστηκε από το Δ.Σ. της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. στη συνεδρίασή του της Πέμπτης, 10.06.2010 και τροποποιείται αυτοδίκαια με μεταγενέστερη απόφαση του Δ.Σ., η οποία αναφέρεται ρητά ως τροποποίησή του και λαμβάνεται με απλή πλειοψηφία των παρόντων Συμβούλων. Σε περίπτωση ισοψηφίας υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου.

Ανώνυμος είπε...

Και αφού μιλάμε για πρακτικά, ο Πρόεδρος όταν ήταν Γραμματέας στο προηγούμενο ΔΣ δεν έφερνε ποτέ πρακτικά στην ώρα τους ή και καθόλου...

Ανώνυμος είπε...

ουαου, καλα αυτός νομίζει οτι διορίστηκε πρόεδρος σε δικαστήριο..

Ανώνυμος είπε...

Σαν κάποιοι να προσπαθούν να βάλουν τάξη στο μπάχαλο μου φαίνεται εμένα. Τρία ολόκληρα λεπτά μονόλογος, μου φαίνονται πολλά. Ώρα για δουλειά και όχι για πολλά λόγια.

barbis είπε...

Ως φίλος του Χρήστου Γκορίτσα και πρώην συνεργάτης του αλλά και ως άνθρωπος που δε ντρέπεται να πει ελεύθερα και επώνυμα την άποψη του έχω να πω τα εξής:O νέος κανονισμός λειτουργίας της ΕΣΣΝΑ μου φαίνεται εντελώς απαράδεκτος!Όχι μόνο για τα 3 λεπτά σε κάθε σύμβουλο(αλήθεια στη Βουλή νομίζουν ότι βρίσκονται;) αλλά και για τα αυξημένα δικαιώματα του Προέδρου και του γραμματέα που αποβαίνουν εις βάρος των υπολοίπων.Προτείνω μάλιστα να μην αφήνουν και την πλειοψηφία να απαιτεί έκτακτα Δ.Σ όπως έκανε ο Μακρόπουλος με εμάς στην ΤΕΣΣΑΣ προκειμένου να ενισχύσει τον μειοψηφικό πρόεδρο που μας φόρτωσε:)
Όσο για τη σύγκριση με το ΔΣ της ΕΣΟ έχω να πω ότι ο πρόεδρος εκεί δε χρειάζεται κανονισμούς με τρίλεπτα κ.τ.λ διότι ούτως ή άλλως μονοπωλεί τις συζητήσεις και δεν αφήνει κανέναν άλλο να μιλήσει:)

lagoniko είπε...

To 3ον Μήπως γνωρίζετε για κάποιον εκβιασμό σε συγγενικό πρόσωπο παράγοντα που έγινε από κάποιον με σκοπό να διατηρηθούν οι εκπρόσωποι του σωματίου ενώ υπήρχε αντίθετη γραπτή επιθυμία του σωματίου; αναφέρετε σε εκλεγέν μέλος της παράταξης του κυριου γκορίτσα;
και από πότε το middlewave ή το pfren είναι, επώνυμα και το λαγωνικό δεν είναι,εκτος αν το έχετε για μεταξυ σας κουβέντες που γνωρίζεστε.....

Den katalava είπε...

Δηλαδή ο Γκορίτσας είναι με τον Μακρό;

Ανώνυμος είπε...

Όσο ξέρω ο Εσωτερικός κανονισμός ρυθμίζει τα τεχνικά, διοικητικά, και διαδικαστικά θέματα και συντάσσεται και τροποποιείται από τη Γ.Σ. με πρόταση του Δ.Σ.
Δηλαδή τι πάει να γίνει?

Schrödinger's Cat είπε...

Παρακαλώ πολύ να μη δημοσιεύονται χαρακτηρισμοί όπως "Χαι Χίτλερ, ε συγνώμη χάι Γκοριτσάουντερ!", οι οποίοι θίγουν βάναυσα την προσωπικότητα ανθρώπων. Δεν αφαίρεσα τη συγκεκριμένη πρόταση για τεχνικούς λόγους. Η δημόσια πολιτική κριτική είναι θεμιτή, αλλά αυτά τα σχόλια υπερβαίνουν καταφανώς τα εσκαμμένα.

Ανώνυμος είπε...

alli mia apo tis berdemenes katastaseis poy oloi exoun apo ligo dikio, kala xeberdemata :(

Ανώνυμος είπε...

Χάιλ Νακαμούρα, είναι υβριστικό;

Ανώνυμος είπε...

Ο παλιός κωλοτούμπερ έφυγε, ο καινούργιος είναι ήδη εδώ... για πόσο άραγε? Ίσως μέχρι να θελήσει να γίνει ιζνογκουντ στη θέση του ιζνογκουντ, οπότε ο πραγματικός ιζνογκούντ δεν θα το επιτρέψει...

Schrödinger's Cat είπε...

Από το ΔΣ του ΦΟΝ Ηρακλείου-Επικοινωνία έλαβα ανακοίνωση, που πρόσθεσα στο κύριο σώμα της ανάρτησης.

Ανώνυμος είπε...

Για να καταλαβω, η ανακοίνωση είναι απο το ΔΣ του ΦΟΝΗ ή από το γραφείο τύπου του Δήμου, γιατί εμένα αυτό μου λέει... Από που κι ως που αφήνεται τον Δήμο να ανακατεύεται στα εσωτερικά σας; Καταστατικό δεν έχετε; Οι σύλλογοι έχουν μέλη, όχι γονείς και λοιπούς... που χρησιμοποιούνται άμα λάχει και όπως μας γουστάρει... Ωιμε!

Ανώνυμος είπε...

...τώρα που διάβασα την "ανακοίνωση" ένιωσα μιαν ΑΝΟΙΞΗ πραγματική και όλα είναι πλεόν ολοφάνερα...

Ανώνυμος είπε...

@ middlewave
Λοιπόν Σωτήρη πραγματικά σου αξίζει μία απάντηση για τις 1630 λέξεις που έγραψες. Αν ζούσες στην αρχαία Ελλάδα σίγουρα θα ήσουν ο Όμηρος.
Συγνώμη που άργησα να σου απαντήσω, αλλά χρειάστηκε δύο μέρες για να το διαβάσω.
Την απάντησή μου δεν την έχω αναρτήσει εδώ, γιατί α) σέβομαι το χώρο που μας φιλοξενεί, β) πολλοί από τους αναγνώστες δεν έχουν την όρεξη για Ξεκατίνιασμα και γ) το θέμα πλέον είναι καθαρά προσωπικό.
Ξέρεις σε ποιο forum θα την βρεις, απλά σε ενημερώνω πρώτος!

Καληνύχτα Σωτήρη

Νίκος

Ametanoitos είπε...

Και γιατί ρε φίλε ανώνυμε δεν στέλνεις ένα email στον κ middlewave να τον ενημερώσεις αλλά το γράφεις εδώ για να το δουν όλοι και μάλιστα σε αυτό το ύφος; Πότε επιτέλους θα καταλάβουν μερικοί το πόσο αντιπαθείς γίνονται με το να γράφουν απλά ειρωνικά σχόλια και επί της ουσίας τίποτα; Ο middlewave έγραψε ότι έγραψε και τον ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Γράψε μας και εσύ λοιπόν σαν ένας νέος "Όμηρος" που διαφωνείς σε αυτά που έγραψε και αν είσαι τόσο μάγκας γράψτα πιο λακωνικά.

Ανώνυμος είπε...

An hriastikes dio meres gia na diavasis 1630 lexis tha prepi na ehis mathisiakes diskolies. Pou na se paroun sta sovara i ipolipi

Lazaros21 είπε...

Λυπηρά τα όσα συμβαίνουν..Δυστυχώς για το σκάκι που αγαπάμε και που γουστάρουμε να παίζουμε!!

Ακόμα όμως δεν μου έχει αποσαφηνιστεί ο ακριβής λόγος που μετά από 5 συνεχή χρόνια, φέτος δε μου δίνεται η δυνατότητα να συμμετάσχω σ αυτήν την κατα τ' άλλα αρτια, και επιτυχημένη -τα προηγούμενα έτη- διοργάνωση.
(...εκτός κι αν είναι καθ' όλα ξεκάθαρο στους "εκ των έσω", κι εγώ ο μαζέττας έχω χαθεί στα γραφόμενα επί συνόλου 71 σχολίων).

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

"Το θέμα πλέον είναι καθαρά προσωπικό", ανέκραξε ο ανώνυμος (φιλικά). Σαν τον κανένα της Οδύσσειας ένα πράγμα... :p

Tassopoulos είπε...

Einai telika apisteuto to poso athwos eimai telika se auton ton kosmo...Egw epaiza apla to skaki mou...Thimizw mono oti kapote auti i omada pigaine se tournoua parea kai ebgaze poiimatakia opws o "talaipwromazetas"!
Oli auti i istoria me exei kourasei...eutixws prolaba kai pira metagrafi giati emena to mono pou me endiaferei einai na paizw skaki...Epitelous as teleiwsei kapws auti i istoria...

Ο κανένας της Οδύσσειας είπε...

Το σχετικό βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=mCztktF7c98

Rex είπε...

Kαλή προίκα μας φέρνει η νέα διοίκηση της ΕΣΣΝΑ. Τη ματαίωση ενός παραδοσιακού Τουρνουά. φαντασθείτε αν τέτοιες αντιπαραθέσεις συνεχιστούν μέσα στο Δ.Σ. της ΕΣΣΝΑ. Χειρότερα θα είναι. Τουλάχιστον στην προηγούμενη διοίκηση υπήρχαν ορισμένα άτομα που δούλευαν. Η νέα διοίκηση, πριν συγκροτηθεί πλήρως σε σώμα, ξεκινά με τον εσωτερικό κανονισμό, που μοιάζει σαν "αποφασίζουμε και διατάσσουμε".

Ανώνυμος είπε...

entaksei den itan kai to kalytero tournoua apo apopsi xwrou... O enas panw ston allon paizame...

Ανώνυμος είπε...

@Tassopoulos :
Μάλλον δεν είσαι απίστευτα αθώος, όπως αυτοχαρακτηρίζεσαι. Πιθανότατα να είσαι απίστευτα εγωιστής αφού σε έχει κουράσει όπως γράφεις όλη αυτή η υπόθεση του σκακιού στο Ν. Ηράκλειο. Τι να πουν δηλαδή και όλοι οι άλλοι που τρέχουν και μοχθούν για να παίζεις εσύ σκάκι και να τους ειρωνεύεσαι έμμεσα.
Μάλλον είσαι και πολιτικά ανεπαρκής αφού το μόνο που σε ενδιαφέρει, όπως γράφεις είναι να παίζεις σκάκι και όχι να ασχολείσαι και με τα προβλήματα που απασχολούν έναν μέσο άνθρωπο σήμερα.

Gypaetos είπε...

Προς αποφυγή παρεξηγήσεως: άλλο o γυπαετός και άλλο ο Gypaetos!

1+1=2 είπε...

Προφανώς και ο Tassopoulos δεν ενδιαφέρεται μόνο για να παίζει σκάκι.Διαβάστε καλύτερα τι και πώς το γράφει.

Ανώνυμος είπε...

Προς Ανώνυμο που αναφέρεται στον Τασσόπουλο: Κύριε Ανώνυμε αν θεωρείτε εγωιστή κάποιον που θέλει να παίξει σκάκι μακριά από τα πολιτικά του χώρου και τη βρωμιά του, τότε είμαι και γω μεγάλος εγωιστής. Έπειτα αν θεωρείτε ότι με το να μην ασχολείται κανείς με τα πολιτικά στο σκάκι, (να ανοίξω μια παρένθεση και να πω ότι δε γίνεται και τίποτα άλλο όλη μέρα: ανοίγουμε τηλεόραση και βλέπουμε πολιτικές διαμάχες, προχωράμε στο δρόμο και βλέπουμε αφίσες και πορείες, συνδικάτα από δω, παρατάξεις από κει, πολιτικοί να τάζουν, μίζες παντού...) παρά να θέλει απλά να χαλαρώσει για κάποια ώρα με το αγαπημένο του χόμπυ, είναι πολιτικά ανεπαρκής τότε τι να πω, λογικά θα υπάρχουν πάρα πολλοί πολιτικά ανεπαρκείς σκακιστές... Διότι μερικοί βλέπετε, το σκάκι δεν το βλέπουν για να ικανοποιήσουν κάποιο συμφέρον τους, αλλά για να περάσουν λίγες ώρες χαλαρά και μακριά από τις σκοτούρες τους. Παρεμπιπτόντως, τον "μέσο άνθρωπο" πώς τον ορίζετε; Είναι εκείνος που αδιαφορεί επί τέσσερα χρόνια για οτιδήποτε γίνεται στη χώρα του και λίγους μήνες πριν τις εκλογές διαπραγματεύεται το καλύτερο ρουσφέτι για να ρίξει την ψήφο του; Γιατί αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά ως προς το μέσο άνθρωπο, τότε πιστέψτε με δε θα βρισκόμασταν στην κατάσταση που είμαστε τώρα...
Τέλος, δεν πιστεύω πως ενδιαφέρθηκε ποτέ κανείς από τους διοργανωτές των τουρνουά για το αν θα βελτιωθώ εγώ ή ο Μάριος ή ο οποιοσδήποτε άλλος.... Από όσο γνωρίζω οι διοργανώσεις λαμβάνουν χώρα είτε για οικονομικά οφέλη, είτε για δημόσια προβολή, ή για να προσελκύσουν παιδάκια στους συλλόγους και γενικά δε νομίζω να μοχθεί κανείς για το καλό του Χ,Ψ άγνωστου που ενδιαφέρθηκε να συμμετέχει. Άρα μην τα παρουσιάζετε και τόσο τραγικά "οι άλλοι που τρέχουν και μοχθούν για να παίζεις εσύ σκάκι" γιατί μάλλον δεν είναι έτσι...
ΣΑΝΔΑΛΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Tassopoulos είπε...

Zitaw xilia signwmi alla otan mathaina pws na kanw mat me basilissa den me rwtisane "paidi mou theleis na paizeis skaki i na eisai politika eparkis?"...exw akousei polles grafikotites alla auti paraitane.episis kapoios pou anaferei oti gia kapoion allo logo paizei skaki o tassopoulos, den mou to leei kai mena na to mathw?den exw dwsei pote dikaiwma se kanenan na me sxoliasei kai to ithos mou einai gnwsto 20 xronia ston xwro.

Tassopoulos είπε...

Kai kati akoma...an eimai egwistis pou me exei kourasei auti i istoria pou ginetai edw kai toso kairo stin omada tou irakliou, einai egwistes kai ekatontantes alloi paiktes pou aisthanontai akribws to idio!proswpika den mporw na fantastw poios den exei kourastei apo tin istoria auti i poios thelei na sinexizetai.opote min grapsete alli tetoia grafikotita tha sas parakalesw.Tipota allo...

1+1=2 είπε...

Tassopoule αφού παρερμηνεύτηκε αυτό που έγραψα,εξηγώ ότι δεν εννοώ ότι παίζεις για άλλο σκοπό.Το θεωρώ προφανές.
Ακριβώς τα ίδια σκέφτομαι μ'εσένα.
Συγνώμη για πιθανά εκφραστικά λάθη που οδηγούν σε παρερμηνείες.

Μουτούσης Κωνσταντίνος είπε...

Αν ακουω καλα,
αν σε επιασα σωστα,
αν σε εμαθα και λιγο...

@Τασσόπουλος

Μάριε αν αφουγκραζομαι σωστα τον
παλμο των αναγνωστων , αποτελει
καθολικη των απαιτηση το να
δημοσιευτει ο θρυλικος "ταλαιπωρομαζετας"!
:)
Να ελαφρυνει και λιγο το ηδη αρκετα βεβαρυμενο κλιμα της παρουσας αναρτησεως

Tassopoulos είπε...

Htan enas paiktis mazetas foberos,
Nomize pws itane omospondiakos
elege pws iksere na kanei kai roke
ma oute an passan den emathe pote

Otan apofasise na paixei tournoua
olonton kosmo rwtage ti einai to roua
tou siapera agorase ton xriso odigo
ma oso na kai na diabaze tou fainontan bouno

apo to prwi pou ksipnage tin klirwsi na dei
me mia skakiera itane to distixo paidi
diabantes olo diabaze me ton proponiti
sikeliki an tha paize i mipws galliki

Ekeino pou lismonise to pio simantiko
itan oti tha epaize me xrwma to leuko
ma twra den prolabaine na stisei allo pia
giati i partida arxize se merika lepta

To anoigma prospathise na bgalei kathara
na exei pleonektika na noiwthei mia xara
ta pionia omws esprwkse oligon biastika
kai xlwmiase otan prosexe pws emeinan epta

apo to meso arxise i kwpilatiki
kiniseis olo epaize xwris stratigiki
ma oso kai an epaize ginotane xwni
se skepseis bithizotane bre mipws kai swthei

Sto finale eftase mono me ena fou
kai apto mialo tou pernagan idees pou kai pou
tin thesi auti skeftotane san na itane spoudi
to mat omws den glitwse stin prwti tin grammi

Analisi otan kanane den eixe dei xristo
ap'tis bariantes pou eblepe o xilia ekato
...
...


...
...
O Kourkounakis fwnaze san na itane trellos
ma pes mou pws to ksexases pws isouna leukos!

P.S.1 O rithmos itane opws o mauros gatos tou Papakwnstantinou
P.S.2 distixws tis dio teleutaies strofes den tis thimamai pantws to poiima exei dimosietei se kapoio teuxos apo ta drwmena tou antrea papastauropoulou
P.S.3 sintaktiki omada : Komninos Nikos, Kollintza Iliana, Nakas Spiros, Zaxariou Nikos, Tassopoulos Marios, Dalakas Giannis...elpizw na min ksexasa kanenan opws kai na exei i omada anaferetai sto teuxos pou anefera parapanw...

Μουτούσης Κωνσταντίνος είπε...

Ευχαριστουμε πολυ Μάριε γι'αυτη τη συνεισφορα!
Νομιζω, ολοι οσοι γνωρισαμε τα εξαιρετικα παιδια της ομαδος του Ν.Ηρακλειου ΜΟΝΟ κατι τετοιες στιγμες θελουμε να θυμομαστε !

Ανώνυμος είπε...

Κωστακη ωρες ωρες μου θυμιζεις τηλεπαρουσιαστη στο "Να η ευκαιρια" με αυτα τα σιγονταρισματα...

Ανώνυμος είπε...

LOL xaxaxaxxaxa

Μουτούσης Κωνσταντίνος είπε...

@ anon

Συνεχιζω το ασμα που ξεκινησα, μονο για παρτη σου ρε μαγκα !
...αυτα που λες, χαρτια σημαδεμενα,
αυτα που λες, πλαστες επιταγες,
αυτα που λες, σκουπιδια αναμμενα,
κι εγω δεν ειμαι για να σβηνω τις φωτιες...
Παρε και τον σχετικο λυκνο
να το σιγονταρουμε παρεα:
http://www.youtube.com/watch?v=nqJvqhGKRz8