Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

7ο όπεν Καλαμαριάς

Μεγάλες μάχες γίνονται στο 7ο Διεθνές Τουρνουά Σκάκι Καλαμαριάς. Τέλειωσε ο 6ος γύρος ο οποίος βρίσκει τον τούρκο GM Αταλίκ (2607) να ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με τον αρμένιο Αντριασιάν (2588) με 5 βαθμούς σε 6 αγώνες. Στο μεταξύ τους παιχνίδι ήρθαν ισόπαλοι, διατηρώντας απόσταση μισού βαθμού από τον Ουκρανό Ντροζντόφσκι (2624) και τον Δημ. Μαστροβασίλη (2583), που ήρθαν επίσης ισόπαλοι στον μεταξύ τους αγώνα, καθώς και τον Θάνο Μαστροβασίλη (2539), τον Γιάννη Νικολαϊδη (2493), τον Βούλγαρο Ραντούλσκι (2574) και τον Αργυρούδη (2315) που νίκησαν και πλησίασαν στην κορυφή.
Στο 7ο όπεν Καλαμαριάς συμμετέχουν συνολικά 205 σκακιστές και σκακίστριες χωρισμένοι σε δύο ομίλους δυναμικότητας. Στον πρώτο όμιλο συμμετέχουν 66 σκακιστές και στον δεύτερο 139. Συμμετέχουν 9 GM, 4 IM, 1 WGM, 2 WIM με πρώτο σε βαθμούς αξιολόγησης τον Ουκρανό GM Ντροσντόφσκι. Τα συνολικά χρηματικά έπαθλα ανέρχονται σε 7.250 ευρώ.
Ιδιαίτερα καλή εμφάνιση πραγματοποιούν νέοι έλληνες σκακιστές, οι οποίοι έχουν σημειώσει καλά αποτελέσματα απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους.
Οι αγώνες διοργανώνονται από τον Δήμο Καλαμαριάς και την Ένωση Σκακιστών Καλαμαριάς και θα διαρκέσουν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου. Το τουρνουά διεξάγεται για έβδομη συνεχή φορά ενώ χορηγός της διοργάνωσης είναι για άλλη μια χρονιά η Τράπεζα Πειραιώς.
Κάθε ημέρα θα γίνεται ζωντανή μετάδοση των δέκα πρώτων παρτίδων την οποία επιμελείται ο Χρ. Μπούσιος από το site της διοργάνωσης http://www.skakistis.gr/ , όπου βρίσκονται και όλες οι πληροφορίες σχετικά με τους αγώνες, κληρώσεις, αποτελέσματα, φωτογραφίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: