Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

«Ελληνικό-Αργυρούπολη-Γλυφάδα 2011»

Ο ΦΟ Ελληνικού και ο Ζήνων Γλυφάδας διοργανώνουν πρωτοχρονιάτικο όπεν που θα διεξαχθεί από 2 έως 9 Ιανουαρίου 2011 , στο χώρο της πρώην Αμερικανικής Βάσης, στη Λ. Βουλιαγμένης, στο Ελληνικό. (λεωφορεία Α3, B3 από Αθήνα ή Γλυφάδα, 171 από σταθμό μετρό Aγ.Δημητρίου). Ελβετικό επτά γύρων, με ώρα έναρξης τις καθημερινές 6 μμ. και στον τελευταίο γύρο (Κυριακή 9/1) 11 πμ.
Γενικό παράβολο συμμετοχής 15 €
Έπαθλα γενικής κατάταξης: 1ος νικητής: 350 €, 2ος νικητής: 200 €, 3ος νικητής: 100 €, 1η γυναίκα: 50 €.
Δηλώσεις συμμετοχής: askl27@otenet.gr , τηλ 6938476727 κ. Αναστασίου.
Αριθμός συμμετοχών: 70. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής. Ενημέρωση θα γίνεται από τo διαδίκτυο (ιστοσελίδες http://www.zinonchess.gr/ , http://www.chess-results.com/ )

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο για το χαμηλό παράβολο συμμετοχής! Μακάρι να ακολουθήσουν αυτο το παράδειγμα και άλλοι όμιλοι!

derida είπε...

Φυσικά είναι θετικές τέτοιες πρωτοβουλίες. Όμως αν αθροίσει κανείς τα έπαθλα (και αφαιρέσει τα παράβολα επί 70 μέγιστο αριθμό συμμετοχών) καθώς και τα λοιπά έξοδα (διαιτησίες, παράβολα ΕΣΟ, φιντε κλπ) θα καταλήξει στο συμπέρασμα οτι έχουν κάποιους εξωτερικούς χορηγούς (ιδιότες/δήμο;), μια και βγαίνει ζημιά και όχι κέρδος από τα παραπάνω.

Ενώ είναι σίγουρα καλό να βρίσκονται χορηγοί (και μπράβο στους διοργανωτές!), είναι προφανές οτι δεν μπορούνε να το κάνουν όλοι οι σύλλογοι (σε μηνιαία μάλιστα βάση), οι οποίοι χρησιμοποιούνε τα τουρνουά και σαν μέσο επιβίωσης (νοίκιο χώρου κλπ), αναμένοντας να βγάλουν κάποιο μικρό κέρδος (σίγουρα όχι ζημιά) που φυσικά αντιστοιχεί σε μέρος του λειτουργικού κόστους διατήρησης μιας αίθουσας (και της λειτουργίας της). Άλλωστε, η ύπαρξη των συλλόγων είναι σε όφελος των σκακιστών που παίζουν σε αυτούς τους χώρους, και επομένως όχι παράλογο να πηγαίνει ποσοστό του παραβόλου τους στην επιβίωση του συλλόγου.

Μακάρι να έρθει η στιγμή, που χορηγοί και κράτος θα μερημνούν και δεν θα μας χρειάζονται τα παραπάνω (π.χ. με επιχορήγηση των συλλόγων, τουλάχιστον των δραστήριων, ώστε να μην έχουν τον βραχνά του ενοικίου), αλλά μεχρι τότε η προσφορά των συλλόγων που κάνουν αυτά τα τουρνουά, όπως τα κάνουν, είναι σημαντικότατη.

Τέλος, σίγουρα και άλλοι σύλλογοι, θα ακολουθήσουν το παράδειγμα, όταν δεν θα έχουν τα παραπάνω οικονομικά προβλήματα :-)

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Γ. Καφετζης (1963) και Ι. Δορφανης (2188) ισοβαθμησαν στην κορυφη της βαθμολογιας του 27ου κυπελλου Χριστουγεννων που εγινε στην Καβαλα με 5.5/7.

http://www.chess-results.com/tnr42410.aspx?art=1&lan=1&m=-1&wi=1000

Schrödinger's Cat είπε...

Ο Κώστας Κόρδης του Ζήνωνα Γλυφάδας και η Γεωργιανή WIM Χουρτσίλαβα ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση του τουρνουά «Ελληνικό-Αργύρουπολη-Γλυφάδα 2011» με 6β/7αγ.
Ακολούθησαν με 5,5 βαθμούς ο Πολωνός Σιενκζέβσκι και ο Κωστούρος.
Σύνδεσμος chess results:
http://www.chess-results.com/tnr42094.aspx?lan=1