Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Ειδήσεις από τον κόσμο

Όπως ακριβώς γίνεται με το χώρο «Προσεχή τουρνουά στην Ελλάδα», στο χώρο των σχολίων αυτής της ανάρτησης, μπορείτε να δημοσιεύετε ενδιαφέρουσες μικρές ειδήσεις από το σκάκι στον κόσμο, οι οποίες δεν κατάφεραν να χωρέσουν σε κεντρικές αναρτήσεις. Ο χώρος αυτός υποψιάζομαι πως θα χρησιμοποιηθεί κατά κύριο λόγο από τον Μέτοικο, αλλά ο καθένας που θέλει να συνεισφέρει στην ενημέρωση είναι ευπρόσδεκτος να σχολιάσει ή να μεταφέρει ειδήσεις. Στην αριστερή στήλη της κεντρικής σελίδας του ιστολογίου, την κόκκινη, κάτω από τα βιβλία και τους δίσκους, έχει προστεθεί ένα κουτάκι με μόνιμη παραπομπή στην ανάρτηση, ώστε αυτή να βρίσκεται εύκολα όταν «φύγει» από την πρώτη σελίδα με τις πρόσφατες αναρτήσεις.

3 σχόλια:

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Ο Σπ. Ιλαντζης νικησε χθες τον Τσεχο P. Vavra (2359), και με 4/7 βρισκεται λιγο πανω απο την μεση της βαθμολογιας, 2 γυρους πριν το τελος του τουρνουα.

http://chess-results.com/tnr42687.aspx?lan=1

Στο rapid που προηγηθηκε, ο Ελληνας σκακιστης με 4/7 κατελαβε την 17η θεση αναμεσα σε 54 αντιπαλους. νικητης ο Βουλγαρος Ν. Milchev (2358) env o S. Agdenstein (Nor-2558) με 5 βαθμους τερματισε εκτος.

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

H Fide σε μια προσπαθεια να βρεθει συμβιβαστικη λυση στο θεμα της ενταξης του αθληματος στους Ολυμπιακους αγωνες, φαινεται να επιδιωκει να συμπεριληφθει το σκακι στους Χειμερινους Ολυμπιακους. Μια ομαδα γλυπτων στο Michigan των ΗΠΑ, ηρθε να προσφερει απροσμενη βοηθεια, δειχνοντας πως κατι τετοιο δεν ειναι και τοσο παραλογο, καθως κατασκευασε μια υπαιθρια σκακιερα σε πλατεια της πολης, με τα κομματια να ειναι φτιαγμενα απο παγο (τα Λευκα ξεχωριζουν απο τα Μαυρα αναλογα με τον βαθμο διαφανειας). Και κανενας δεν θα μπορει να μιλησει για απουσια του σωματικου παραγοντα στο αθλημα.. Το καθε κομματι ζυγιζει τουλαχιστον 10 κιλα, και δεν ειναι καθολου ευκολο να το μετακινησεις στην σκακιερα!

Δειτε το σχετικο βιντεο (30 sec) εδω:

http://www.1tv.ru/news/world/168750

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον Κιρσάν για την ιδέα του! Και βέβαια είναι χειμερινό σπορ το σκάκι.
Τόσα ‘παγωτά’ που κυκλοφορούν ….αλλοίμονο!